Teresa Jordà: “Invertim en prevenció per evitar grans incendis que poden tenir efectes devastadors”

14 de juny de 2018

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Montse Barniol, i del director general d’Agents Rurals, Marc Costa, ha fet avui una visita a la seu del cos d’Agents Rurals i del Servei de Prevenció d’Incendis, a Torreferrussa ( Santa Perpetua de la Mogoda). Un cop allà, la consellera Jordà ha aprofitat per conèixer de primera mà la previsió de risc d’incendis per aquest estiu i el dispositiu per afrontar-lo.

La consellera ha visitat la Sala de Control dels Agents Rurals des d’on es coordinen tots els efectius i el Servei de Prevenció d’Incendis des d’on s’elabora diàriament el mapa de risc. Després s’ha desplaçat a una esplanada on es trobaven situades la Unitat de Suport d’Actuacions Especials  (USAE), efectius i vehicles del Grup Especial de Prevenció d’Incendis (GEPIF), representants de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i membres del Grup de Suport Aeri amb l’helicòpter.  Allà mateix s’ha fet una petita demostració dels drons que s’incorporen aquest any a la campanya i que estan equipats amb càmeres tèrmiques que serviran per controlar el territori. Aquest aparells de control remot acotaran el perímetre dels incendis de manera més eficient i vigilaran les zones on es poden produir incendis intencionats.

La consellera Teresa Jordà durant la trobada ha posat en valor la feina dels més de 600 servidors públics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que es dediquen durant tot l’any a tasques vinculades a la prevenció d’incendis. També ha agraït la col.laboració de les Associacions de Defensa de Forestal  (ADF) que des de fa 30 anys treballen en la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.

Jordà ha explicat que des del Departament d’Agricultura “fem inversions en infraestructures de prevenció d’incendis, gestió forestal durant tot l’any, inspeccions, sensibilització, vigilància en matèria de prevenció, cremes controlades”. I tot això, amb una finalitat molt clara  “invertir en la prevenció és treballar per evitar grans incendis devastadors”. La consellera també ha aprofitat per  explicar que s’està treballant de manera coordinada entre diferents administracions  i per fer una crida a la col.laboració ciutadana per reforçar la implicació de tothom. Així, ha recordat que “8 de cada 10 incendis són per causes antròpica i insistim en la importància de fer efectives les franges de protecció, com a mesura efectiva de prevenció”.