Subvencions per a actuacions en prevenció d’incendis forestals 2017 (Diputació de Tarragona)

7 de juny de 2017

La Diputació de Tarragona convoca subvencions amb la finalitat de finançar actuacions de prevenció d’incendis forestals a les comarques de Tarragona per tal de contribuir a la preservació de la natura i a mitigar el canvi climàtic.

Convocant: Diputació de Tarragona

Data de publicació: 29/05/2017

Termini: 05/06/2017 – 30/06/2017

Contingut:

A qui s’adreça?

Als ajuntaments, les EMD i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Activitats subvencionades

  1. Treballs forestals de creació, manteniment i/o millora de franges perimetrals de baixa densitat de vegetació i neteja de parcel·les interiors de tipologia forestal i de propietat municipal, associades a urbanitzacions i nuclis urbans situades en les zones interfase urbà-forestal, i de forma preferent en les urbanitzacions vulnerables segons el punt A.6.1 i A6.2.1 de l’Annex 6 del pla INFOCAT, revisió de 2014.
  2. Manteniment o millora de basses i/o dipòsits d’aigua existents, amb capacitat igual o superior a 150 m3, corresponents a la xarxa bàsica de punts de reserva d’aigua per a la lluita contra incendis forestals (Generalitat de Catalunya). Bàsicament: millora de la impermeabilització, millora de les captacions i bombeig de l’aigua per omplir els dipòsits, tanques perimetrals, hidrants i rampes per a fauna.
  3. Arranjament i/o neteja, segons condicions tècniques, de les franges laterals de camins i pistes forestals de titularitat municipal per accedir a terrenys forestals.
  4. Treballs forestals de reducció de la càrrega de combustible vegetal en boscos (neteges, aclarides i estassades) en boscos de propietat i/o gestió municipal.

Àmbit:

  • Medi ambient

Tipus: Subvenció

Públic/Privat: Públic

Àmbit geogràfic: Local