Reconeixement prevenció campanya d’estiu ADF

27 d'octubre de 2021

El passat dilluns 25 d’octubre vam ser al Palau de la Generalitat en un acte on el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’inspector cap del cos de Bombers, David Borrell, agraïen la  feina feta per tots els cossos participants en la campanya d’estiu 2021.

El conseller va agrair la feina feta per tots els cossos i per la bona gestió i els bons resultats obtinguts sobre la pitjor temporada dels últims 18 anys. Agraeix a tots els cossos per la conscienciació de la població sobre la situació del moment que es vivia.

El president va fer èmfasi en l’ajuda que facilita tota la xarxa de voluntaris de les ADF en conèixer el territori i així poder actuar en precisió per poder actuar adequadament i eficaç. El conseller  i el president també van agrair les tasques de prevenció d’incendis que realitzem les ADF durant tot l’any.

Per altra banda, l’inspector cap del cos Bombers avisa que amb el nou comportament d’incendi extrem cal adaptar els requeriments de seguretat dels incendis forestal. A més, Borrell, demana adaptar les polítiques de gestió i prevenció d’incendis forestals davant dels incendis de 6a generació.

Finalment, es fa una valoració positiva del tancament dels massissos i parcs naturals, els quals la ciutadania va respectar i diversos cossos, com les ADF van fer control d’accessos.

El Govern ha remarcat la voluntat de “continuar reforçant els recursos humans i materials per afrontar les emergències en el pròxim estiu amb moltes més eines”, així com fer molta més tasca de prevenció durant tot l’any.