Les ADF reben les Creus de Sant Jordi 2018

24 de juliol de 2018

La Generalitat lliura les Creus de Sant Jordi a 31 personalitats i 24 entitats del país des del Palau de la Música

El president de la Generalitat, Quim Torra, va lliurar ahir dilluns la Creu de Sant Jordi, entre d’altres a les Agrupacions de Defensa Forestal,per la seva valuosa implicació en la prevenció i lluita contra els incendis forestals, duta a terme al llarg de més de trenta anys de trajectòria.

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) es van començar a regular l’any 1986 amb el programa “Foc Verd”, però els seus inicis es remunten a principis dels anys seixanta del segle anterior, amb l’aparició dels primers grups d’extinció d’incendis. Formades per associacions de propietaris forestals i municipis, la seva tasca solidària ha esdevingut bàsica per a la salvaguarda del patrimoni forestal de Catalunya. Xavier Jovés, el President del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya, ha estat l’encarregat de recollir la distinció.

Xavier Jovés, es va mostrar «molt content i emocionat» de rebre la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, ja que és «és un reconeixement a molta gent que ha treballat i lluitat al llarg de tants anys». Jovés considera que la distinció «ens donarà ànims per seguir lluitant durant molts més anys».

A l’acte hi van assistir la junta directiva del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya,la Directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Agricultura de la Generalitat, Montserrat Barniol; el Director general d’Agents Rurals, Marc Costa i l’inspector en cap d’Agents Rurals, Antoni Mur entre d’altres.

 

Poden consultar la llista de tots els premiats al web de les Creus de Sant Jordi de la Generalitat.