La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal

18 de juliol de 2018

El Secretariat de les ADF i el Consell Comarcal del Bages van sol·licitar formalment la concessió d’aquest reconeixement en motiu dels 30 anys de trajectòria d’aquestes entitats de defensa del territori

La Generalitat de Catalunya ha decidit atorgar la Creu de Sant Jordi al Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya, en reconeixement a la seva tasca de prevenció i lluita contra els incendis forestals, en l’any en que les ADF celebren els trenta anys de trajectòria. El Consell Comarcal del Bages i el Secretariat van tenir la iniciativa de sol·licitar aquesta distinció que, finalment ha estat concedida pel Govern.

El president del Secretariat de les ADF, Xavier Jovés, s’ha mostrat «molt content i emocionat» al conèixer la notícia i ha afirmat que la Creu de Sant Jordi «és un reconeixement a molta gent que ha treballat i lluitat al llarg de tants anys». Jovés considera que la distinció «ens donarà ànims per seguir lluitant durant molts més anys».

El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, va enviat una petició formal i un dossier explicatiu a l’Honorable Sra. Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat, per proposar que s’atorgués la Creu de Sant Jordi al Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya. Comas ha volgut mostrar la seva satisfacció i ha afirmat que «és un reconeixement a totes les persones que voluntàriament dediquen temps, esforços i posen en risc la seva vida per protegir el nostre medi natural». Comas ha volgut remarcar «la feina transversal que fan les ADF amb els bombers i els cossos de seguretat per preservar l’entorn i el país».

Les ADF són entitats sense ànim de lucre que es van crear fa més de 30 anys i tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. S’impulsaren fortament des dels importants incendis forestals de l’any 1994 ─considerats dels més greus de la història del nostre país, principalment al Bages i Berguedà─, quan es va veure la necessitat d’organitzar unes persones que, de forma voluntària i coneixedores del territori, ajudaven a l’extinció dels incendis.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

ADF de Catalunya! Moltes felicitats!