Jornada tècnica – Gestió local de la vespa asiàtica

11 d'Octubre de 2018

L’objectiu de la jornada és conèixer l’experiència de França i del País Basc i obtenir els coneixements per gestionar aquesta invasió a comarques gironines. A la jornada es preveu que s’exposin els procediments per eliminar els vespers. A continuació quines reaccions es donen i tractaments en cas de picades i finalment com es procedeix en fer el seguiment i recerca pel control de les poblacions de vespa i la seva adaptació.

Data:

8 de novembre de 2018

Lloc:
Auditori Jaume Casademont

Parc Científic i Tecnològic de la UdG
(Pic de Peguera, 15. La Creueta, Girona)

 

Programa

De 9.15 a 9.30 h Benvinguda i presentació de la jornada. Lluís Costabella. Diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona. Sergi Mir. President del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA). Josep Maria Corominas. President de Dipsalut. Antecedents en la invasió i gestió de la vespa asiàtica

De 9.30 a 10.20 h Visió general dels coneixements obtinguts a França sobre la vespa asiàtica i la seva invasió a Europa*. Claire Villemant. Museu Nacional d’Història Natural de París. De

10.20 a 11.00 h Gestió de la vespa asiàtica a Àlaba. Iñigo Moreno. Servei de Patrimoni Natural de la Diputació Foral d’Àlaba.

De 11.00 a 11.30h Pausa Seguretat i salut pública

De 11.30 a 12.20 h Procediments per a l’eliminació de vespers de vespa asiàtica. Aritza Arrazuria i Gaizka Molinuevo. Orkatz SL.

De 12.20 a 12.50 h Picades d’himenòpters: reaccions i tractaments. Laia Prat. Al·lergòloga. Institut d’Assistència Sanitària. Hospital Santa Caterina. Seguiments i recerca per al control de la vespa asiàtica i adaptació

De 12.50 a 13.15 h Seguiment de paranys primaveral de reines de Vespa velutina al municipi de Celrà. Enric Fàbregas i Enric Bisbe. Associació Galanthus.

De 13.15 a 13.40 h Ús d’arpes elèctriques en abellars. Núria Roura. Departament de Ciències Ambientals. Universitat de Girona.

De 13.40 a 14.15 h Torn obert de paraula

 

Inscripcions: abans del 6 de novembre, mitjançant aquest enllaç

Categories
Etiquetes