Incendis forestals i percepció social: la comunicació com a eina de gestió del risc

6 de desembre de 2016

Jornada tècnica.

MANRESA, dijous 15 de desembre de 2016

El canvi climàtic i la revegetació forestal dels paisatges genera incendis cada vegada més virulents i amb més capacitat d’interaccionar amb les persones i les infraestructures.

Això fa que la percepció del risc i, de retruc, la capacitat individual d’actuar en la prevenció i durant l’emergència sigui un tema de creixent importància en les estratègies de gestió del risc per tal reduir la vulnerabilitat de la societat i el territori als incendis.
La jornada vol debatre els reptes actuals i futurs de la comunicació del risc, i fer-ho a partir de diverses experiències i lliçons apreses d’iniciatives sobre el terreny amb propietaris forestals, veïns d’urbanitzacions, ajuntaments, turistes i usuaris del medi natural en general i mitjans de
comunicació.
Durant l’acte es presentaran els resultats del projecte europeu eFIRECOM que inclou eines de comunicació del risc dirigides a escolars, comunicadors i periodistes, i àrees d’urbanitzacions.
La jornada va adreçada a gestors del territori, d’ens locals, divulgadors i comunicadors, i en conjunt a totes les persones i professionals interessades en la gestió del risc dels incendis forestals.

Escola Agrària de Manresa. Edifici FUB (Aula 121, primer pis)
Av. Universitària, 4-6
MANRESA

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Àrea de Formació del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

(Tel.: 973 481 644 –  formacio@ctfc.cat).