IF Sant Fruitós de Bages

A les portes de la revetlla de Sant Joan, que ja es preveia conflictiva, una imprudència va provocar el primer gran foc de l’estiu al Bages, que va cremar 80 hectàrees a tocar de Sant Fruitós. El foc va alterar la vida de centenars de veïns de Sant Fruitós i de clients de la zona comercial i d’oci del polígon Riu d’Or, i va perjudicar la mobilitat de tot el poble i de Manresa.

L’incendi es va originar a 2/4 de 4 de la tarda en un marge d’un camí de terra situat entre Sant Fruitós i Viladordis, on solen passejar persones a peu o en cotxe, però que no és gaire freqüentat pels veïns de la zona. El foc va ser causat per una cigarreta que algú va llençar a terra en el pitjor moment del dia, quan la temperatura arribava als 38 graus i la humitat relativa era del 24%. La causa del foc va ser confirmada pels Agents Rurals, que, amb els Mossos, investiguen l’autoria de la imprudència. En el moment de l’inici del foc, no hi havia cap activitat agrícola a la zona.

El foc va començar a propagar-se ràpidament pels camps (alguns dels quals ja estaven segats), en direcció al barri de la Rosaleda i al polígon Casanova. A causa del vent, es va formar una gran columna de fum negre, que es va fer visible des de tota la comarca. Els Bombers van anar afegint recursos per combatre el foc i, en el decurs de la tarda, hi van treballar 48 dotacions terrestres i deu d’aèries, que agafaven aigua al llac de l’Agulla. També hi van participar vuit vehicles de la federació d’ADF del Bages-Moianès.