IF Avinyó (Bages)

Un incendi a Avinyó crema 62 hectàrees i ha obligat a confinar la població

Per segon cop en aquest estiu, el Bages va tornar a estar amb l’ai al cor per un incendi de vegetació. Dues setmanes després que un foc cremés més de 100 hectàrees i posés de potes enlaire Sant Fruitós, aquest dimecres va tocar el torn a Avinyó (Bages). Aquest incendi que va fer desallotjar un polígon i va portar les autoritats a recomanar als veïns que es tanquessin a casa, a causa de la presència propera del fum. A les 10 de la nit, els Bombers van poder donar per estabilitzat l’incendi, després d’haver cremat 62 hectàrees, més de la meitat de les quals forestals.

El foc es va declarar a les 5 de la tarda en un camp de conreu situat al costat de la riera Gavarresa, a prop de la carretera entre Avinyó i Artés, a l’altura d’Horta d’Avinyó. L’incendi, que es va originar per causes que els Agents Rurals ahir investigaven, va afectar primer vegetació agrícola, però va progressar en sentit nord, pel costat de la carretera, i va afectar ràpidament una zona boscosa. Al cap de poca estona es va formar una gran columna de fum, que es va començar a veure, no només des del poble d’Avinyó, sinó des d’una bona part del Bages i del Moianès.

Durant la tarda, els Bombers van arribar a treballar en l’incendi amb una cinquantena de dotacions, dotze de les quals mitjans aeris. En l’operatiu també hi van participar 14 unitats de les ADF de la zona i maquinària pesant. A banda, a la zona de l’incendi també hi van treballar 17 patrulles dels Mossos, 5 unitats dels Agents Rurals, 4 ambulàncies del SEM, Protecció Civil i Creu Roja.