El president Torra als ADF: “Mai no podrem agrair prou la feina i els riscos que assumiu per protegir la nostra gent”

22 de novembre de 2019

El cap de l’Executiu ha rebut l’alcalde d’Avinyonet del Penedès i la vídua, el fill i altres familiars del voluntari d’aquest municipi que va morir l’any passat en accident quan anava a apagar un incendi.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat de relleu la tasca dels ADF, als quals els ha assegurat que “mai no us podrem agrair prou la feina que feu i els riscos que assumiu”, així com “la tasca ingent que dueu a terme a l’hora de protegir la nostra terra, la nostra gent”. “Hi sou sempre, i a tot el territori, en la lluita contra els incendis forestals, però també fent una tasca imprescindible en la prevenció, en la defensa i en la protecció dels boscos”, ha afegit.

El cap de l’Executiu ha expressat el seu agraïment als ADF durant la recepció que ha ofert a l’alcalde d’Avinyonet del Penedès, César Herraiz, i la vídua, el fill i altres familiars del voluntari d’aquest municipi Josep Maria Heras que va morir l’any passat en accident quan anava a apagar un incendi.

Durant la seva intervenció, Quim Torra ha assenyalat als ADF que “no només responeu amb immediatesa davant de qualsevol connat d’incendi, sinó que en catàstrofes naturals sou sempre al peu de canó amb una capacitat de resposta encomiable, tant des del punt de vista tècnic com des del punt de vista humà”. N’ha posat com a exemples la seva actuació en incendis com el de la Ribera d’Ebre de l’estiu passat o els aiguats de la Conca de Barberà i les Garrigues. “La vostra presència al territori us fa forts i us dota d’una vàlua inestimable i sobretot d’una estimació per part de la ciutadania”, ha remarcat.

El president ha volgut fer arribar, també en nom de tot el Govern, el seu “afecte” a la família i als companys de Josep Maria Heras. I ha explicat la seva voluntat de fer aquest reconeixement públic, perquè “mai hi ha paraules de consol, però sí que, almenys, podem fer un acte de reparació, justícia i agraïment”.