Salutació del president - SFADF

A TOTS ELS MEMBRES DE LES ADF DE CATALUNYA     

 

 

 

 

 

Benvolguts companys,

Ja fa més d’un any que un grup de voluntaris que estimem la natura, els boscos i l’espai rural, ens vàrem presentar per formar d’una nova junta del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya.

Tenim la il·lusió i el compromís de treballar en millorar i donar a conèixer la incansable feina que feu des de les ADF en les tasques que defineixen les nostres normes de funcionament.

Desprès d’un any, en el que he pogut copsar el funcionament de les ADF en el nostre País, no cal dir que tenim un bon reconeixement a la societat, però també un ampli ventall de funcionament que ens arrela a cada un dels nostres territoris.

Tenim ADF lligades a la pagesia que sortosament encara viuen i treballen de la terra així com en els nostres boscos. Són els nostres iniciadors per la seva proximitat en el territori. La seva actuació ràpida en la detecció i actuació mantenen encara viu l’esperit dels nostres avantpassats que varen iniciar, l’ any 1986, unes organitzacions que ara són model a tota la resta de països.

No podem pas oblidar també, que la gent s’ha distribuït de forma progressiva en grans ciutats, envoltades de boscos i terrenys agrícoles, els quals han transformat lògicament aquelles primeres ADF en entitats més urbanes. Totes elles tenen un punt molt important, com és la incorporació de molta gent jove, més urbana si cal, però que mantenen el seu esperit d’estima als boscos i poden destinar les seves hores de lleure en vigilar, informar i formar als seus veïns en tot allò que estigui dins els paràmetres de PREVENCIÓ I SUPORT A L’EXTINCIÓ D’INCENDIS FORESTALS.

La feina feta és immensa i reconeguda arreu. Les nostres administracions, dins les seves possibilitats, ens ajuden i animen a seguir treballant pels nostres boscos i pel nostre país.

Tenim encara però molta feina a fer. Ens cal millorar la formació, tal i com ens demana el cos de bombers, ja que els incendis actuals, malauradament no són els mateixos que els dels anys 80 i ens calen coneixements de cartografia, comunicacions, seguretat, entre d’altres.

Ens cal tenir Federacions fortes que agrupin a totes les ADF d’una comarca per treballar de forma conjunta totes aquestes problemàtiques que siguin de comú interès.

Hem de fer entendre a la resta de col·lectius que som voluntaris, que volem ajudar dins les nostres possibilitats, que estimem la natura i volem ser útils a la nostra societat.

Requerim millorar l’equipament personal (EPI’S), ja que el risc augmenta cada dia i cal ajuntar la voluntarietat amb la responsabilitat de la feina ben feta.

Ens cal treballar en moltes altres coses i és per aquest motiu que l’actual junta del Secretariat de Federacions i ADF ens esmercem a millorar tota l’ajuda i suport a les Federacions i ADF de Catalunya per així representar-vos davant de les administracions, fent sentir la veu i propostes que ens feu arribar, millorant dia a dia el nostre treball i les nostres instal·lacions al vostre servei.

En nom de la nova Junta Directiva, i del meu propi, quedem a la vostra sencera disposició.

Us envio una cordial salutació,

 

Xavier Jovés i Garcia

President SFADF